”En till minimalistisk sko?!” Självklart!
Jag har testat Leguano Primera, en sko som nästan är mer strumpa än sko.
Det blev en helt ny upplevelse för fötterna och jag ska berätta varför:

Under mina första mil i dem ville jag testa att springa på olika underlag. Jag började med lätt stig och gick sedan över till obanad terräng. Här trivs både skon och jag väldigt bra, den har en härlig frihetskänsla och ger en riktigt bra markkontakt eftersom den är så flexibel.
När jag sen tog mig ut på asfalten kände jag såklart sulans material mer. Den har en viss studs i sig och är ganska snäll mot foten. Efter några kilometer blir det ganska stumt men det har mer med underlaget att göra än själva skon.

Fördelar

  • Låg vikt (250 g) och kan lätt rullas ihop för att ta med sig i väskan.
  • Tack vare att de är mer som en strumpa kommer det inte in några småstenar, kvistar eller skräp när man springer i skogen.
  • Precis som deras andra sko, Aktiv, är greppet förvånansvärt bra.
  • Materialet andas riktigt bra.

Nackdelar

  • Den saknar något som skyddar tårna från när man slår sig fram i skogen.
  • Det stretchiga materialet trycker ihop tårna en aning.

Glöm inte att använda den utanför löprundorna! Skon passar även perfekt på gymmet, under promenader eller till och med på jobbet. Testa att byta ut finskorna på kontoret mot något bekvämt som dina fötter kommer att tacka dig för! Även om ”strumpdesignen” är riktigt skön och sitter bra så föredrar jag ändå deras sko Aktiv mer. Den känns mer fri och öppen och det är vad jag personligen trivs med, men det är ju bara min smak.

Här hittar du artikeln av Kalle Flodin på intooutdoor.se